VOLG ONS OOK ONLINE
U bent hier: Home  »  Wat is Internet of Things(IoT)

Wat is Internet of Things(IoT)? 

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan machines, auto’s, de thermostaat en de koelkast die in verbinding staan met internet. Ze vormen samen een groot ‘internet of things’, oftewel het internet der dingen. Het gaat om miljoenen sensoren/chips met specifieke kenmerken die in verbinding staan met Internet.

De voorspellingen geven aan dat de komende 5 jaar wereldwijd 50 miljard apparaten communiceren met internet. Er zijn 3 sectoren waar IoT snel opgang vindt: landbouw, zorg en logistiek.

De verwachtingen zijn dat het internet der dingen in de (nabije) toekomst productieprocessen zal verbeteren en oplossingen kan bieden voor problemen rondom bv. energie en milieu en criminaliteit. Maar denk ook aan het ontstaan van Smart Cities en Smart Homes.

Wat kan het lora netwerk voor u betekenen?

Dit netwerk in de Achterhoek heeft een dekking van 1000 vierkante kilometer! Dat biedt vele mogelijkheden voor bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen op het gebied van technologie en innovatie. Voorbeelden kunnen zijn: het monitoren van fietsroutes m.b.v. sensortechnologie of het vinden van een parkeerplaats.

Afspraak of Offerte » Contact opnemen »

Stichting Sensornetwerk Achterhoek

Pastoor Vernooijstraat 16
7071 BR Ulft

Tel: +31(0)315 71 13 39
E-Mail: info@sensornetwerkachterhoek.nl
Copyright Stichting Sensornetwork Achterhoek 2017 - 2021 Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design