VOLG ONS OOK ONLINE
U bent hier: Home  »  waarom dit LoRa testnetwerk?

Waarom dit LoRa testnetwerk?

Wij hebben dit LoRa-netwerk in de Achterhoek aangelegd met onze focus op de agrarische sector. Op grote schaal (1000 km2) kunnen I.O.T.-toepassingen nu op een betaalbare manier worden getest. Het doel is versnellen van allerlei innovatieve toepassingen op het gebied van IoT waardoor de Achterhoek zich sterk op de kaart kan zetten als centrum voor ontwikkeling en innovatie.

Door de agrarische sector als speerpunt te kiezen, heeft de Achterhoek zelfs het eerste agrarische LoRa-testnetwerk ter wereld.

Waarom LoRa ?

Binnen de wereld van Internet of Things verloopt de communicatie tussen sensoren, objecten, computers en apparaten op basis van het verzenden en ontvangen van signalen die uit kleine datapakketjes bestaan. 

De sensoren zijn volledig draadloos toe te passen, zonder stroom- of andere kabels. Ze kunnen toe met eenvoudige batterijvoeding en zijn zeer energiezuinig. LoRa-accus kunnen 5-10 jaar data verzenden en ontvangen op 2 kleine batterijen.

Voor de communicatie via LoRa is men dus niet afhankelijk van een ander mobiel netwerk of stroomvoorziening. Dit levert een aantal belangrijke voordelen op :

  • Het netwerk is toepasbaar op elke willekeurige plek; elke ‘uithoek’ kan ontsloten worden
  • Lage installatie- en onderhoudskosten
  • Hoge bedrijfszekerheid
  • Relatief – en absoluut lage abonnementskosten

Door het plaatsen van meerdere antennes kan een gebieds-netwerk gebouwd worden, geschikt voor meerdere gebruikers. Zo hebben wij in de Achterhoek een eigen LoRa-netwerk gerealiseerd met een werkgebied van 1.000 km2, dat ook ingezet wordt als testnetwerk voor derden.

Men kan ook kiezen voor een privé- netwerk op eigen locatie door het installeren van een eigen LoRa-antenne. Dit kan op een eenvoudige en goedkope manier, waarbij men het dataverkeer in eigen beheer houdt.

Wat kan het lora netwerk voor u betekenen?

Dit netwerk in de Achterhoek heeft een dekking van 1000 vierkante kilometer! Dat biedt vele mogelijkheden voor bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen op het gebied van technologie en innovatie. Voorbeelden kunnen zijn: het monitoren van fietsroutes m.b.v. sensortechnologie of het vinden van een parkeerplaats.

Afspraak of Offerte » Contact opnemen »

Stichting Sensornetwerk Achterhoek

Pastoor Vernooijstraat 16
7071 BR Ulft

Tel: +31(0)315 71 13 39
E-Mail: info@sensornetwerkachterhoek.nl
Copyright Stichting Sensornetwork Achterhoek 2017 - 2021 Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design